ZigaForm version 5.7.6
010 206 3090

Automaatio tekee vain sen, mitä se ohjelmoidaan tekemään. Esimerkkinä työnkulkujen automaatio: automatisoimalla työnkulut voidaan poistaa kaikki manuaalista työtä vaativat työvaiheet, ja siten vapauttaa enemmän aikaa myyntiin tai muuhun tuottavaan työhön. 

Automaatiosta liikkuu kuitenkin paljon myyttejä ja väärinymmärryksiä, joita päätimme oikaista tässä blogitekstissä.

1. Automaatio on erikseen hankittava tuote

Automaation luullaan usein olevan erillinen ohjelma, joka hankitaan yritykseen. Todellisuudessa automaatio tulee kuitenkin useimmiten osana yritysohjelmistoa, kuten toiminnanohjausjärjestelmää.

2. Se on sama asia kuin tekoäly

Liiketoiminnan työnkulkujen ja prosessien automaatio ei ole sama asia kuin tekoäly. Automaatio ei hyödynnä koneoppimista eikä voi tehdä päätöksiä puolestasi. Automaatio yksin ei voi ehdottaa ratkaisuja tai tehdä päätelmiä.

3. Automaation toteuttaminen on liian kallista pk-yritykselle

Automaatio ei ole vain suurten yritysten juttu, vaan yhtä lailla pienillä ja keskisuurillakin yrityksillä on siihen varaa. Moduuleista koostuvan yritysohjelmiston hinta muodostuu vain käytettävistä ominaisuuksista, joten jokaiselle yritykselle löytyy liiketoiminnan tarpeita vastaava, mutta silti sopivan hintainen kokonaisuus. Lisäksi pitkällä aikavälillä automaatio auttaa säästämään kustannuksia poistamalla turhia työvaiheita ja vapauttamalla aikaa tuottavaan työhön.

4. Kunhan automaatio on ohjelmoitu toimimaan, sen voi unohtaa

Automaatio jatkaa toimimistaan, vaikka unohtaisit sen. Sitä ei kuitenkaan kannata unohtaa, vaan prosessien automaatiot täytyy pitää ajan tasalla. Vanhentunut prosessin automaatio voi johtaa resurssien hukkakäyttöön.

5. Se ratkoo kaikki ongelmasi

Automaatio ei ratko kaikkia ongelmiasi, esimerkiksi se ei voi yksin korjata puutteellisia prosessejasi. Jos automaatio ohjelmoidaan toistamaan puutteellista prosessia, se toistaa sitä niin kauan, kunnes ohjelmoidaan toisin. Prosessi täytyy korjata ensin, ja sen jälkeen automatisoida uudelleen.

6. Se ei sovi yhteen monimutkaisten työnkulkujen kanssa

Todellisuudessa automaatio voi jopa yksinkertaistaa monimutkaisia työnkulkuja ja prosesseja pilkkomalla ne yksinkertaisiin, toistettaviin tehtäviin. Automaatio ei kuitenkaan korvaa ihmistä niissä työnkulun vaiheissa, joissa tarvitaan alakohtaista asiantuntijuutta päätöksentekoa varten.

7. Se vie kaikkien meidän työt

Prosessien ja työnkulkujen automaatio ei vähennä tarvittavien työntekijöiden määrää, vaan mahdollistaa nykyisten työntekijöiden työskentelyn tehokkaammin. Automaatio vapauttaa työaikaa manuaalisista työtehtävistä, joten resursseja voidaan kohdistaa uudelleen tuottaviin toimintoihin, kuten markkinointiin ja myyntiin.

 

Anna automaatiolle mahdollisuus

Automatisoi liiketoimintaprosessit ja työnkulut Microsoft Dynamics 365 Business Centralin avulla! Olemme apunasi koko prosessin ajan, suunnitteluvaiheesta järjestelmän käyttöön saakka.

Muodostamme juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun, jotta voit kehittää liiketoimintaasi hallittavammaksi, tehokkaammaksi ja tuottavammaksi.

Haluatko kysyä automaatiosta? Ota meihin yhteyttä, niin olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pian.

2 + 6 =