ZigaForm version 5.7.6
010 206 3090

Vuoden 2020 huhtikuusta alkaen yritys voi vaatia toiselta yritykseltä laskun sähköisessä muodossa eli verkkolaskuna. Laki sähköisestä laskutuksesta ei koske alle 10 000 euron liikevaihdon yrityksiä tai yrityksiä, jotka tekevät vain B2C-kauppaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä käytännön muutoksia lakimuutos tuo tullessaan.

Uusi verkkolaskulaki pohjautuu Euroopan Unionin verkkolaskudirektiiviin, jonka tarkoituksena on viedä kaupankäyntiä yhdenmukaisempaan suuntaan ja siirtää yritysten laskutus sähköiseen muotoon. Laki astuu voimaan huhtikuussa 2020, josta lähtien yritysten on käsiteltävä verkkolaskuja. Samainen laki on koskenut julkishallintoa jo vuodesta 2019, mutta nyt laki laajenee koskemaan yrityksiä.

Verkkolaskulain tuomat käytännön muutokset

Käytänössä lain astuminen voimaan tarkoittaa sitä, että mikäli yrityksesi asiakkaina on yrityksiä tai julkishallintoa, kuten kuntia tai valtio, asiakkaidesi on saatava lasku sähköisessä muodossa niin pyytäessään. Kun yritys pyytää laskua verkkolaskuna, mutta saakin tavallisen paperilaskun, uuden lain astuttua voimaan 1.4.2020 yrityksellä on oikeus jättää lasku maksamatta.

Kassavirtaan voi siis tulla viivästyksiä tapauksissa, joissa verkkolaskua ei pystytä toimittamaan asiakasyritykselle ajoissa.

Millainen verkkolaskun tulee olla ja miten lähetän sen? 

Laskun tulee olla tehty ja vastaanotettu rakenteisessa, sähköisessä muodossa, ja lähetetty yhdestä laskutusjärjestelmästä toiseen. Sähköpostina tai PDF-tiedostona lähetetty lasku ei ole lain mukainen verkkolasku, vaan verkkolaskun tulee olla EU:n verkkolaskutusstandardien mukainen. Verkkolasku täyttää EU:n standardit, kun se tukee Finvoice 3.0 tai TEAPPSXML 3.0 -laskutusformaattia

Kansalliset laskutusformaatit Finvoice ja TeApps uudistuvat samaan aikaan lakimuutoksen kanssa, joten huomioithan, että käytössäsi tulee olla nimenomaan 3.0-versiot. Vanhemmat versiot eivät ole direktiivin mukaisia. Kansainvälisistä verkkolaskuformaateista myös UBL ja CII ovat standardin mukaisia. Verkkolaskutuksen sujuvuuden takaamiseksi yrityksen tulee ottaa käyttöönsä laskutusohjelmisto, joka tukee hyväksyttyjä verkkolaskuformaatteja.

Liiketoiminta hyötyy verkkolaskutuksesta 

Sähköisten laskujen toimittaminen on nopeaa ja vaivatonta, sillä virheiden mahdollisuus ja manuaalisen työn määrä vähenevät. Laskutusprosessi tehostuu, kustannukset pienenevät ja aikaa jää enemmän siihen, mistä liiketoiminnassasi on alun perin kyse. Pelkoa viiveestä paperilaskun toimituksen suhteen ei ole, ja paperittomuuden ansiosta verkkolaskutus on myös askel kohti vihreämpää liiketoimintaa. Valelaskut lähetetään yrityksille kirjeitse tai sähköpostitse, joten uuden verkkolaskulain myötä huijauslaskujen mahdollisuus karsiutuu pois.

Varmista, että sinulla on käytössäsi eurooppalaista standardia tukeva laskutusjärjestelmä ja takaa verkkolaskutusprosessin sujuvuus. Redoflow on skaalautuva, kustannustehokas sekä helppo ja nopea ottaa käyttöön. 

 

Järjestelmä toimii pilvipalveluna Microsoft Dynamics 365 Business Central -alustalla, joten voit käyttää palvelua missä haluat ja millä päätelaitteella tahansa. Kätevät mobiilisovellukset mahdollistavat laskuttamisen vaikket olisi toimistollakaan.

Tarjoamme yrityksille mahdollisuuden kokeilla Redoflow-palvelua maksutta 14 päivän ajan! Ole meihin yhteydessä tai jätä yhteydenottopyyntö, niin keskustellaan lisää verkkolaskutuksesta ja Redoflown tarjoamista mahdollisuuksista.

 

Kiinnostuitko? Voit ottaa meihin yhteyttä alla olevalla lomakkeella.

7 + 6 =